Mammográfia

 

Az eszköz bemutatása:

Az elektromos vezetőképességen alapuló számítógépes mammográf valós-idejű, noninvasive képalkotó eszköz, lehetővé teszi a páciens testének több, merőlegesen készült metszetében vizuálisan érzékelni és meghatározni a daganatokat, mint olyan területeket, amelyek anomális elektromos áram vezető mutatókkal rendelkeznek.

A mammográf (MEIK5) célja az emlő és a test egyéb felszín közeli szöveteinek patológiás elváltozásainak diagnosztizálása.

A MEIK5 készülék főbb előnyei:

  • teljesen biztonságos vizsgálat
  • magas fokú korreláció az elektromos vezetőképesség és a szervezet fizikai állapota között
  • kis helyigényű
  • jó ár-érték arányú
  • a vizsgálati eljárás egyszerűsége

Működése:

A készülék a kétdimenziós ellenállás-feltérképezésű módszerekhez képest szignifikáns előnyt jelent, mivel azok nem szolgáltatnak térbeli információt, valamint azokra a bőr állapota (vágás, anyajegy, nedvesség) nagyban befolyásoló tényező.

A MEIK rendszerrel lehetővé vált az elektromos vezetőképesség három dimenziós megjelenítése (a tomogramok, amelyek részletgazdagabbak és jobb minőségűek az eddig elérhetőknél).

A vizsgálat alatt az eszköz a 256 elektróda egyikétől indulva sorra juttatja a páciens testébe a gyenge (0,5 mA), 50 kHz-es frekvenciájú váltakozó áramot és értékeli a megfelelő elektromos potenciálok eloszlását a test felszínén. A vizsgálat alatt nyert adatokat utána USB kábelen keresztül egy személyi számítógépbe tölti a rendszer, ami matematikai algoritmusok segítségével rekonstruálja a képet.

A berendezés része a diagnosztikai modul és a két henger alakú elektróda. A diagnosztikai modult a hagyományos USB kapcsolat látja el árammal.